Monday, March 28, 2011

LAGI TAG, from MIRA

(dah lama dah c mira tag, baru berkesempatan nak me response, sorry and btw, i'm not sabahan lah sayang)
 MIRA PUNYA BELOG~ sila click untuk melawat blog si petite yg sentiasa ceria =)

1. adakah anda rasa anda hot?
* ada lagi soalan ni*, kalau aku cakap hot kang ada yang memaki =P
jadi bia lah aku perasan humble dan cakap tidak. hahaha
tapi kan, cuaca di sini sekarang memang HOT lah. uuu.. hujan lah hujan lah

2.Upload Gamba wallpaper/lappy
(well, skema x skema)

3.Story about the picture
hahaha mesti macam tak pecaya kan aku pakai wallpaper ni ja,bukan apa sayang
memang tak bole tuka, tadi tanya si ame kenapa tak boleh tuka, ntah apa2 dia explain
yang aku faham memang tak bole tuka, jadi,harapan lah aku nak letak wallpaper ala2 comel macam ni
dan macam ni
comel kan? hihi (curi dari folder adik2)

4. Kali terakhir anda makan ayam
ouh, pecah rekod hari ni tak makan, kalau tak boleh kata tiap2 harilah makan ayam
last sekali makan ayam semalam.

5. Lagu terakhir yang anda dengar
tadi usha blog farah, denga lagu blog dia lah. nak denga? bukak lah dia punya blog, FARAH PUNYA
macam rancak, nasib baik tak da teman menari ;p

6. Apa yang anda sedang lakukan selain menyelesaikan tag nie?
MAKAN! haha. sambil memerhatikan gelagat si cicak yang kat depan meja ni. 
act, geli gila dgn cicak sebab bnyak sangat history aku dengan cicak. tapi cicak ni macam tak harm, 
so, buat donno  :)

7. Selain nama sendiri anda dipanggil apa?
ui, banyak lah..
di rumah, mak panggil = teh (nenek bagi)
abah panggil = ya (singkat sebab banyak sangat kan anak pompuan dia)
abang panggil= irah, kawan2 pun ada yang panggil dgn nama tu
kawan skolah = ada yang panggil air-rah, e-ra, 
cikgu panggil= shibrah.  sekarang pun ramai panggil macam tu
adik-adik panggil= kak ira
 yang lain aku tak suka, sebab nama mengejek2, jadi tak harus di taip, u not nice
jangan nak gelar org sukati, org kecik hati kau yang dapat dosa, padan muka!

8. Tag 8 blogger


9. Siapakah num satu anda tag?
JANE,  rakan borneo saya yang sama kelas

10. Katakan sesuatu tentang num 5 anda tag?
saya rindu kamoo, BELLA. 

11.Orang yang ke tiga berhubungan dengan siapa?
hehe. tak tau lah sekarang dia kapel dengan siapa. siapa?

12. Bagaimana dengan num 4?
si peri biru siti. sangat comel dia ni. 
golongan petite jugak . HAHA XD

13. Pesanan buat num 6
 Kawen nanti jangan lupa jemput tau!hehe

14. Kata-kata cinta buat num 2
ouh my darling, i love you~~ muah muah

15. Adakah num 7 & 8 ada persamaan?
  dua -dua  kawan dari sarawak :)

16. Berikan 5 perkara yang anda tau tentang orang yang ditag num 1
 * dia cantek. of course
 * dia kapel dengan yazid, macam mana dia boleh kapel dgn yazid mmg sumalah tau. haha
(kalau crita malu dia nanti, tak payah lah)
*  penggemar fesyen terkini, baru lepas beli baju baru siap fesyen show depan aku ngan gha, erk
* berani bersuara, jadi, jgn lah nak menyakitkan hati di depan dia. 
*cara dia cakap best, check out her blog.

17. persamaan antara lembu dengan kambing
dua-dua kaki empat. dua-dua boleh makan. nyum2. haha

18. Perasan ketika jawab tag ni
ouh, macam2 ada. best jugak lah. sebab sekarang memang tak da kerja yang penting2, so rasa fun.

19. adakah anda tahu rizman itu sengal?
eh eh, tetiba pulak soklan last ni macam sengal =,=


Dengan itu, berakhirlah semua soalan itu, banyak gila soalan nya, thanks tho!

2 comments:

glow of PRINCESS said...

oww.. sarawakian ehh?? ops.. silap taip jer tu..

air-rah da amor said...

hee... no biggie =)

Post a Comment

kindly leave your comments here (=