Wednesday, January 18, 2012

di kala bulan mengambang


me is changing to this



this is so cool, bila tak dapat tido pegi bilik giha dia bagi mask free then i just menurut perintah jadi si momok.
dengan sekali dua percubaan manja2 dikala sakit perempuan melanda aku dapat rawat muka. asyikk dong!





p/s: gila eh pakai mask tengah2 mlm, pastu takut sendiri -,-


Tuesday, January 17, 2012

MATURITY

means , tak boleh nak budak2 lagi
tak boleh nak nangis tanpa strong reason lagi
tak boleh nak marah marah sesuka hati
tak boleh nak lari tanggungjawab
tak boleh nak buat keputusan dengan tanpa pikir kesan baik buruk
tak boleh emosi sangat
abai benda yang tak penting
tahu jaga diri sendiri. dont depends on others sangat

abah dah banyak pesan dan bagi nasihat on how important it was menjaga dan menggunakan
laman sosial to express feelings. i was a little bit terasa and now sangat berfikir bila guna fb.
so, sekarang banyak intai intai org lain punya then i laughed sorang2 kalau jumpa yang poyo2
i wonder how orang lain tgok my updates masa aktif on fb dulu, mesti macam tu jugak
now i noe perasaan menjadi si melihat. lagi pula, i am more on muvi and other shows bila free2.
lagi best dan santai. tido waktu petang pun dah pro sikit walaupun tak biasa.
hidup dekat sini kadang2 rasa tak da life kadang2 rasa bosan kadang2 rasa fun. eh ?

sebenarnya aku pelek sangat bila kat tempat orang. kadang2 rasa aku macam orang yang lain dari aku
kat tempat sendiri pulak aku adalah aku. itu yang jadi penghalang untuk jadi si matured tu. miahahaha
aku dah tak tahu sangat nak cakap pasal apa kat blog sekarang, sebab memang betol kawan aku cakap
tak semua benda kita boleh expose kat sini, macam bukak pekong di dada. then aku rasa malu bila aku baca blog orang dan tengok betapa humiliating nya dia buat diri dia sendiri hanya sebab cara dia nak ketengah kan cerita dia. macam semuaaaaaa benda sangat nak ditulis. bila piki2 balek macam jadi si polan yang masok bakul angkat sendiri. entah lah. aku takut nak berkata2 lagi sebab takut orang pandang aku macam tu jugak.
aura nak jadi lagi matang semakin menusuk2 dalam hati aku seraya itu aku hendak sangat kikis sifat2 budak2 dan entah papa aku. walaupun demikian, sememangnya sifat budak2 itu juga perlu ada sebagai perisai menjadi seorang anak yang boleh mintak lagi duet bila poket kosong dan tatkala menjadi gf yang sentiasa kena ada teman cakap2. boooOooo. jiwang2 sekarang pun dah tak boleh sangat lah eh, sebab aku geli nak type ayat bunga2 lepas tu orang baca diaorang pun baca sampai abis sebab rasa  nak baca lagi yang buat geli geleman. yucks

okay chaa. goodnite. nak makan dengan roomate cunn ni chaaa

Wednesday, January 11, 2012

sila dengar yang hebat ini.



shila amzah yg sgt ohsem,thanks for the amazing cover

dear ,
#i love you for a thousand years ..

Sunday, January 8, 2012

Friday, January 6, 2012

aktivitas masa luang


slalu pegi this website

 Running Man, We Got Married and many more fun shows to watch
this one is daebak guys
see my noona ji hyo? very pretty **
ke ai :))

interestingly, RM always have superb guests

 totally charming :*
 life reduced by 10 years -,-

ouh not forgetting !
i am also a big fan of teukso couple hewheww


lagi2 time line tenet laju boleh marathon wa duduk pan notebook ;p
ni semua gara2  korean wave  ~~~~ 

durjana durjana ..

Thursday, January 5, 2012

=p


hewhewhewhew

back to bp and left aaron aziz ? HAHA

try test.
before this dah amik gamba tapi tersalah update date dekat phone,
ame cakap aku still dalam year 2011 haha baru prasan
 so pic tak save pun cis-,-
dan mak aku pun buat muka 
ame punya pic perfect spot ceh
see dat willy wonka? ;p

video


bukan main lagi kalau time love2 boleh berpuluh puluh butir post pasal si buah hati
cubalah time patah hati nya beratus ratus lemen aku boleh post memaki HAHA


this bond is much much stronger now but i do feels there are more challenges ahead :)




Perfection is just a word,Nothing is really perfect,not even the word itself.
So am I.

The gift of life is Life itself.

We're living in a school.We'll never stop learning.

Make More Mistakes,The More Mistakes,The More You Learn

-copied-

Monday, January 2, 2012

the weeding

duapuluhenam haribulanduabelas duaribusebelas. (26.12.2011)

perasaan yang unbelievable to watch my big bro yakni teman sepampers dan sekain lampin yg sama2 main kawen2 masa kecik memang duduk betol2 atas pelamin. growing up wif him buat aku rasa agak sebak bila tup2 abg aku kawen betol2. haruslah aku menjadi ala2 weeding planner walaupun aku amik part main inai dengan teman pegi besolek shj yg lebih. muahehe. betollah kata orang kalau dah jodoh tak kemana, cuma awal atau tak kita pun tak tau. aku harap abang aku pun semakin matang menempuh ups and downs hidup berumah tangga sekarang. doa aku semoga yang baik2 dan segala-galanya bejalan lancar untuk mereka berdua. iklas dari secobek hati murni

  -gadis bunga 2011 yakni adik tercinta- uhuh

rentetan ; masa akad nikah.
sekarang anda boleh lagi lihat wajah tenang si abang aku
ketenangan yang mula goyah.. fuuuu fuuu
dan semakin goyah ..
sekarang kompom banyak kupu2 kecik dalam perut
saat2 genting selesai dah. jadi kita amin2 
     mas kahwen
 
                                ciyum ciyum :**
 drama sebabak. isk isk

pengantin baru hihi
                              begabong!!!
                       mak yg harus datin ;p

                                               sebelum : pesiapan majlis
                                       yeah. tidak terkecuali si cousin 'hensiom' menjahit2

                                                                                                      this is by me and kak ina
                                                    hubby gave this to me and i used it sekejap for the pengantin's car
                                                                      got three act, but i gave one for baby alisha. hehe
                                                        outfit plus make-up by abang udin collections

                                                                   

              
                                              muka masam pun kena betolkan rupanya. okay faham ;0

banyak lagi yang di sebalek tabir but i dont terfikir nak snap masa tu
pelamin in the making of .. #kemas rumah #jahit2 kain pelamin #cat bilik and kemas bilik pengantin 
and many2 things lagi. kalau ada yg tersnap  kat hp or cam lain later update lagi.
paling penting, wajiblah pic ..

semasa : here comes the weeding day!
yeah. baru nak introducing ,,,
the groom -Syed Amirulkhair
the bride  - Siti Hajar Minaniey
& the groom's sister ;) 


these was only at the butik

(while we solek2)
the zikir pepel menyejokkan majlis with zikir.
and finally the arriving ...

and the indoor photoshoot is on




tepung tawar session


chaos by the geng
the bride's parent


the spoiled family photo
ish -,-
the double date partner ;p

many more pics will be added soon :)
tada!
and the outdoor photoshooot begin!

the best pic that i loike <3


banyak lagi rasanya, tapi kat lappy satu lagi.
update later.

and the end selepas....
hi hi 
ho ho
luckily,lepas majlis hubby helped me to clean the house, anta baju, golong karpet and sapu2 HAHA
SO  i have to threat him kfc after that -,-

i got other pic menyusul nanti okay.
well, as you can see everything is simple but this weeding mengukir sejarah 2011 kami sekeluarga:)
ofcourse  lah semua penat layan tetamu dan dengan everything yg biasa buat masa weeding ceremony
lagi2 yang jadi pengantin, my kakak ipa pun cakap rahang dia penat sebab senyum memanjang hehe

last, thanks to all yg tungkus lumus menjayakan majlis.