Wednesday, June 15, 2011

'PBS'*konon

today pegi skolah mak
timba ilmu ckit haha
 mak orang baru, baru pindah tahun ni
lepas betahun lamanya di sekolah lama dia
nama skolah ni sk gunung ngeli

kenapa nama itu?
tengok belakang rumah2 tu ada apa

belakang tu gunung ngeli 
sekolah ni kiranya letak kat kaki gunung  ni lah

besa punyaaaaa :O
amik gamba macam buat pbs. melampau
ini interesting.ouh lupa. skolah ni tak ramai melayu
my mom's class
okay, yang paling suka sekolah dekat kampung sebab kehijauan nya terasa*ayat skema
well, pagi2 kat sini sejok sangat, cuma kabus sikit
mak cakap kalau handle dgn budak2 mcm ni
perlu banyak sabar then she told me dat some of them yang masok kelas ni
diaorang memang sgt slow, kena pupuk sikit sikit
 sedih sebab diaorg blaja benda basic pun tekapai2
lagi2 kalau yang dah year 4 ke atas maseh macam susah nak tangkap 


'klmj aku'
saat mula mengenal objek2 dengan gambar

heehe kenapa amik ini ? sebab berangan nak jadi GB
GB skolah ni kecik ja orangnya
see, siapa kata orang kecik tak boleh jadi CIKGU BESAR huhu
merayau2 keliling kelas budak2 ni yg riuh rendah lua kelas tengok aku
 terus masok kelas duduk senyap2
diaorg ingat aku cikgu baru, padahal aku nak amik gamba diaorg kekekk
tapi saat malu2 pun ada
bila ada yang tanya,
 "cikgu, cikgu, cikgu nama apa? " :) HiHi

untong jugak sebab one of cikgu2 ni dtg menjemput cikgu2 kat sini
ngabang gawai ke rumah dia
ngabang=macam jalan  raya

tapi kami singgah dulu di sini
pra sekolah sk. gunung ngeli
okay. bersama mak kami  try habiskan air cola
 tuai rumah siap hidangkan tuak lagi untuk tetamu yg non
tebeliak bijik mata aku tengok minuman tu
diaorg nii konon2 nak mintak tapaukan pulak haha
memang terasa lagi lah kehangatan Gawai
dengan lagu Gawai dia terpasang
 rasa macam beraya jugak lah kami2 semua

lepas ngabang, mak memang dah tak da kelas.
hari ni pun memang balek awal
tapi rugi sebab miss majlis hari guru skolah mak
sebab mak plan nak bawak besukaneka
tapi masa tu dah fly back dah,olohhhhh =..=
tapi best wooo hari ni
terasa aura cikgu sikit, heheh.



terima kasih daun keladi, lain kali baca lagi=)

8 comments:

RsIef said...

"nmpak sperti ckgu bru bla berbju kurung"..
"nmpak juga sperti murid baru bila berbaju sklh"..
ahahha.. guro jak rah..

atifa said...

hahah7,tunggu nanti sem 1 degree yeahh,pbs yg menyeronokkan.:).wahh,sarawak?macam nk pegi,tp tk smpai2.:pp

she_QueEn said...

aik. mak kitak dah pindah sekolah? means that xda gik la kat sk sageng ho. huhu. mek sik tauk.

air-rah da amor said...

sip:: hahaahaha. kenak bah aku nemu kawan pengempang jak2.

miss atifa:: hehehe. x saba nak ber pbs. macam seronok ja tadi tengok gelagat budak2

kak ekin::aie, lamak x dyat nya lok! nangis2 mak ari ya masa nya tauk. lelah abah pujuk heheh

she_QueEn said...

hehe. lak da masa mek g umah kitak. kedong cuti gik panjang. insyaAllah.. hehe. aie duhal. huhu. maka lamak da kat sageng, alu pindah atas. huhu. ow tedah. kirim salam sayang rindu mek ngn mak kitak :)

air-rah da amor said...

heheh. okay2. kmk x lmk cuti. uwaaa :'( ahad dah balit cnun. x best eh. jealous ngan ktkorg

atifa said...

yeahh,pbs memang seronok.boleh gile.:)

Anonymous said...

hai...sy dapat praktikal kat sekolah ni...masih mencari rumah sewe...klu blh nk mntk tlg..;-)

Post a Comment

kindly leave your comments here (=